Paprika on vahva köögivili, mida saab süüa nii toorelt kui küpsetatult. Neid on erinevaid värve (proovige kõiki!) ja neid saab osta praktiliselt igast toidupoest. Saadaval aastaringselt ja pungil C-vitamiinist, mis aitab raual kehas paremini imenduda. Mida sellest teha? Mul on Sulle üks tuunikalaga määrde retsept ja allpool veel mitu ideed, mida katsetada.
Aga hakkame pihta…
MIDA RETSEPTIKS VAJAD?
- 1 karp tuunikalatükke õlis või vees (nt Kapten Grant)
- paar spl kreeka jogurtit (nt Tere)
- pool keskmisest paprikast
- maitseks värske till või petersell
- (ürdisool – nt Herbamare)
- (kooritud kanepiseemned – minu lemmikud Tammejuure mahetalult)
- (tšiiaseemned)
Hakkame pihta!
- Haki paprika pisikesteks tükikesteks.
- Nõruta tuunikalakonservilt vedelik.
- Sega kõik koostisained kausis kokku ja timmi vajadusel maitseid. Kui ei taha beebile veel soola ja pipart lisada, siis võid tema portsu enne eraldada ja enda määret natuke rohkem maitsetada.
- Määri kergelt röstitud vormileivale või sepikuviilule. Võid samaaegselt ka lihtsalt näppudega söömiseks pakkuda. Segu peaks olema üsna tihke kraam. Nautige!
Veel söögiideid paprikaga…
- Paprika ja juustu quesadillad: laota riivitud juust ja tükeldatud paprika tortilla peale ja voldi see keskelt pooleks. Pruunista keskmisel kuumusel pannil kuni juust on sulanud ja tortilla natuke jume ning krõbe. Lõika lapse jaoks ribadeks, et oleks mugavam süüa.
- Paprika ja munaga muffinid: sega kokku 2-3 muna ja pisikeselt tükeldatud paprika. Kalla saadud segu silikoonist muffinivormidesse. Küpseta kuni munasegu on hüübinud. Lase jahtuda ja serveeri. Vaata täpsemat munamuffinite retsepti siit. Selliseid muffineid võid ka eelneval päeval ette küpsetada ja hommikul soojendada.
- Paprika ja hummuse dipp: lõika paprika peenikesteks ribadeks ja serveeri hummusega, kuhu saab sisse dippida või lihtsalt näppudega lisaks süüa. Ahjus röstitud paprikatest ja kikerhernestest saad ka ise imemaitsva hummuse suristada (vaata retsepti siit). Juba röstitud paprikaid saad ka poest soetada (veelgi lihtsam) – näiteks Rimist selline toode. Parimad hummuse valmistamise nipid leiad aga siit Mia blogiartiklist!
- Paprika ja kana/lõhe grillvardad: lõika paprika ja kana- või lõhefilee parajateks tükkideks ning lükka need puidust grillvarrastele. Pintselda oliiviõliga üle ja grilli kuni mõlemad on pehmed. Vajadusel lõika lapse jaoks pisemateks tükkideks.
- Paprika ja kartuli “pannkoogid”: riivi kartulid ja paprika, sega natukese jahu ning munaga (soovi korral lisa natuke soola). Prae saadud segu keskmise kuumusega pannil õliga kuni koogikesed on mõlemalt poolt kuldsed. Jahuta ja serveeri!
- Paprikaga lihapallid või kotletid: sega kausis meelepärane hakkliha (nt seguhakkliha või kanahakkliha), natuke riivitud saia/ leiba, muna ja soovi korral värskeid ürdid või kuivatatud maitseained. Pätsi saadud segust pallid või kotletid ja küpseta pannil. Eriti “tervislik” on kui praed pannil kiirelt pruuniks ja lisad siis ahjupannile järelküpsema, et saaksid ka seest valmis.
- Paprika, kartulipudru ja kanalihaga kotletid: sega kausis kartulipuder (tee ise või osta poest valmistoiduletist), peenelt tükeldatud kanaliha ja paprika. Pätsi neist kotletid ja prae pannil mõlemalt poolt kuldseks.
- Paprika ja ubadega tortillad: Tambi oad kahvliga puruks (nt konsvereeritud mustad, valged või kindney oad) ja määri neid väikestele tortilladele. Lisa peale peenelt tükeldatud paprikat ja natuke riivitud juustu, seejärel keera kokku ja serveeri. See on nii lihtne ja maitsev roog.
- Guacamole paprikaga: Sega kahvliga tambitud küps avokaado väikselt tükeldatud paprika, tomati, punase sibulaga. Lisa maitseks natuke laimimahla. Paprikat võib serveerida peenikeste ribadena kõrvale dippimiseks.
Põnevat kokkamist ja head isu!
Jaga oma katsetusi ja tag’i meid @naputoit.ee & kasuta #näputoiduretseptid.
Lisa kommentaar