Köögiviljakotletid on nii universaalsed, et siia võid sisse pista kõiksugu köögivilju, mis Sul parasjagu külmkapis või sügavkülmas varuks või üle jäämas on. Herneid, paprikat, maisi, suvikõrvitsat, porgandit, lillkapsast, brokolit. Lisa juurde siduvaid komponente (nt muna, jahu ja/ või riivsaia), maitseks ürte, riivitud juustu ja voilaa!
Aga asume asja kallale, seekord selline retsept…
MIDA RETSEPTIKS VAJAD?
- suvikõrvitsat (u. 2 cm jupp)
- pool keskmist porgandit
- konserv- või külmutatud maisi (u. 70g)
- 1/3 keskmisest paprikast
- 2 muna
- 100 g riivitud juustu (u. 4 spl)
- 4 spl jahu või riivsaia (eelista täistera)
- 1 lahke spl värskeid ürte (peterselli, tilli)
- soovi korral maitseks natuke soola, pipart või soolata maitseainegusegu
Hakkame pihta!
- Riivi suvikõrvits ja porgand ning pressi sõela peal üleliigne vedelik välja, et kotletid küpseksid kiiremini ja oleksid lihtsamad praadida ning hiljem lapsel näppu haarata (lagunevad vähem).
- Haki paprika pisikesteks tükkideks.
- Kurna maisikonserv vedelikust. Võid kasutada ka sügavkülmutatud maisi.
- Lisa kõik köögiviljad kaussi ja sega hulka peenelt hakitud ürdid.
- Löö eraldi kausis kahvli või vispliga lahti 2 muna ja sega see köögiviljade hulka.
- Lisa juurde jahu/ riivsai ning riivitud juust. Sega korralikult.
- Soovi korral maitsesta veel maitseainetega. Kui teed väga pisikesele beebile, siis ära tema portsule soola lisa.
- Prae pannil õli ja taluvõiga keskmisel kuumusel mõlemalt poolt kenasti kuldpruuniks.
- Lase veidi jahtuda, sest kotletid võivad olla väga kuumad ja jahtudes muutuvad need ka veidi tahkemaks.
- Serveeri kõrvale näiteks kreeka stiilis maitsestamata jogurtit. Head isu! 🙂
- Emme ja issi võivad enda kotletid panna näiteks toorjuustuga määritud röstitud rukkileivale. Mmmm…
Põnevat kokkamist ja head isu!
Jaga oma katsetusi ja tag’i meid @naputoit.ee & kasuta #näputoiduretseptid.
Lisa kommentaar