Mõnusalt aasiapärase mekiga kiirelt valmiv roog, millesse võib sisse riivida või tükeldada erinevaid köögivilju (nt suvikõrvitsat, paprikat, porgandit, sparglit, ube, rohelisi herneid).
Pastakastme võib muuta edevamaks ja toitvamaks eelnevalt pannile sibulat ja küüslauku lisades, aga võib piirduda ka lihtsalt purustatud tomatipüree ja kookoskreemiga (või kookospiimaga) kui on eriti kiirelt roog valmis vaja saada.
Täiskasvanud võivad oma rooga täiendada tšilliga, mis annab mõnusa vungi! 😉
Aga nüüd retsepti juurde…
MIDA RETSEPTIKS VAJAD?
- 2 sibulat
- 2-3 küünt küüslauku
- pool teelusikatäit riivitud ingveri
- pool pakki penne pastat (nt täistera nisujahust, kikerhernejahust)
- 1 pakk purustatud tomateid (500 g)
- 1 väike pakk kookoskreemi (250 ml)
- pool suuremast suvikõrvitsat (või 1 pisike)
- peotäis värskeid ürte (nt peterselli või basiilikut)
- soovi korral natuke tšillit
Kuidas PASTAT valmistada?
- Pane potis vesi keema.
- Haki sibulad ja küüslauk ning kuumuta neid natuke keskmisest madalamal kuumusel.
- Vala juurde pakk tomatipüreed. Lase kerget mulisema. Sega aeg-ajalt.
- Lisa keeva veega potti pasta.
- Vala pannile juurde ka kookoskreem. Sega rahulikult ühtlaseks.
- Sega kastme hulka ka riivitud ingver (väikse riiviga riivitud). Võid riivida otse koorega ingverit.
- Riivi (suure riiviga) otse kastme sisse pool suurest suvikõrvitsast. See ei vaja palju küpsetamist, vaid valmib haududes paari minutiga.
- Sega hulka natuke väike peotäis kääridega peenelt hakitud ürte (peterselli või basiilikut). Kui värskeid pole, siis kasutada kuivatatud ürdisegusid (pisikesele lapsele ilma soolata).
- Kui pasta on ära keenud, siis sega see pannile kastme hulka (keera juba kuumus kinni).
- Serveerides võite toidu peale või sekka segada ka seemneid (nt chia, kooritud kanepiseemneid või purustatud linaseemneid. Seemneid ära kuumuta, sest siis kaotavad need oma toiteväärtust. Nautige! 🙂
Põnevat kokkamist ja head isu!
Jaga oma katsetusi ja tag’i meid @naputoit.ee & kasuta #näputoiduretseptid.
Lisa kommentaar