See söögiidee sündis täpselt nii, et külmkapis ei olnud “mitte midagi süüa”, aga poodi ka ei tahtnud ega olnud mahti minna. Esitasin endale väljakutse, et tuleb midagi välja nuputada. Oli makarone, sügavkülmas herneid, Kreeka jogurtit ja maitseaineid – siia salatisse on “krutskiks” lisatud karrit…
Aga asume asja kallale…
MIDA RETSEPTIKS VAJAD?
- pool pakki “sarvekese”makarone (mina kasutasin neid gluteenivabasid makarone, mis ostsin Rimist)
- 2 suurt peotäit külmutatud herneid
- 1 tops Kreeka jogurtit või hapukoort (see on 350g, mulle meeldib Tere Kreeka jogurt, sest seal on rohkem valku ja on vedelam kui tavaliselt Kreeka jogurtit, rohkem hapukoore tekstuuriga)
- maitse järgi soolata karripulbrit
- soovi korral peenelt hakitud värskeid ürte (nt tilli või peterselli)
- emmele-issile maitseks veel nt Herbamare ürdisoola ja pipart
Hakkame pihta!
- Keeda makaronid vastavalt pakil olevatele juhistele.
- Kui pasta keeb, on paras üles soojendada külmutatud herned. Nendega on kaks varianti:
- võid herned lisada natuke enne valmimist samasse potti pastaga – win-win!
- või keeda keedukannuga pool liitrit vett ja vala see kausis hernestele peale, minutiga on herned pehmed – nõruta vesi välja.
- Kui makaronid on valmis, proovi need maha jahutada enne kui salatisse segad.
- Sega kausis kokku pasta, herned, Kreeka jogurt ja karripulber. Timmi jogurti kogust vastavalt sellele, kuidas makaronid niiskust imavad, kindlasti muutub see seistes kuivemaks ja võib-olla on vaja hiljem süües jogurtit juurde lisada.
- Kui kui Sul on, siis lisa sekka ka peenelt hakitud värskeid ürte. Muidugi võid salatit tuunida vastavalt sellele, mida Sinul parasjagu kapis leidub – miks mitte lisada paprikakuubikuid, konservmaisi, hakitud värsket kurki, sinki, ubasid ja nii edasi.
- Nautige mõnuga! 🙂
Põnevat kokkamist ja head isu!
Jaga oma katsetusi ja tag’i meid @naputoit.ee & kasuta #näputoiduretseptid.
Lisa kommentaar