MIDA RETSEPTIKS VAJAD?
- 1 keskmine kartul (ca 100 g)
- 4 cm pikkune suvikõrvitsajupp (ca 100 g)
- 2 muna
- 1 väike/ keskmine sibul
- peotäis maitserohelist (nt murulauku)
(Segust jagub 4-5 muffinivormi jaoks. Kui soovite terve perega süüa, siis soovitan koostisained duubeldada.)
Muffinivormides valmistatud toidud on ideaalsed näputoiduga katsetavale pisikesele. Samas igati sobilikud ka emme-issile, kes võivad oma toidule sutsu soola juurde lisada enne kui ahju ahju pistavad. Sutsu hapukoort või Kreeka jogurtit kõrvale ja no nii maitsev roog!
HAKKAME PIHTA!
- Alusta kartuli koorimisest. Kui kooritud, siis asu riivima (suurema riivi poolega) ja kui valmis, siis võid need korra külma veega sõela peal üle loputada, et üleliigne tärklis maha pesta.
- Järgmisena tükelda (peenelt) sibul ning prae kiirelt pannil kuldseks.
- Samal ajal võid juba ka suvikõrvitsa riivida.
- Säti vahepeal ahi 210 kraadi peale ülevalt ja alt kuumenema.
- Tükelda kaussi pisikeselt murulauku ning sega juurde 2 toorest (tervet) muna, riivitud kartul ja suvikõrvits ning praetud sibul.
- Kui soovid ka ise seda süüa, siis soovitan lapse koguse juba muffinivormidesse ära tõsta ning ülejäänud segule meelepäraseid maitseaineid lisada (nt ürdisoola ja pipart).
- Vorme ahju pistes alanda kuumus 200-kraadile ja oota ca 30 minutit. Selleks ajaks peaksid kartulivormid olema pealt veidi pruunikad ja muna vormis hüübinud.
- Serveeri hapukoore, Kreeka jogurtiga ja nau-ti-ge! 😉
NIPID!
- Kartulid võid juba eelmisel päeval ette koorida ja riivida, külma veega kausis või karbis külmkappi panna ja järgmisel päeval ette võtta, et kiiremini saaks.
- Kui ahju kuumuse alguses 10 kraadi võrra kõrgema paned, siis ei lange temperatuur liialt kui ahjuukse toidu sättimiseks avad ja küpsetama asud.
- Vormikesi võid teha ka täitsa ilma suvikõrvitsata, sealjuures kartulikogust suurendades. Ilma suvikõrvitsata jäävad vormid veidi tihkemad.
Põnevat kokkamist!
Jaga oma katsetusi ja tag’i meid @naputoit.ee & kasuta #näputoiduretseptid.
Lisa kommentaar