Rohkem taimseid valikuid Sinu pere menüüs loob vaheldust, toetab seedimist ja on aeg-ajalt kasulik ka pere rahakotile.
Kaunviljadest (kikerherned, oad, herned, läätsed) kotletid on hea võimalus, kuidas näputoidul beebit juba pisikesest peale taimsete maitsete ja tekstuuridega harjutada. Ja miks mitte – tema kõrvalt ehk ka ise oma menüüd mitmekesistada. 😉
Kotlette võib süüa eraldi sobivate lisanditega – nt riivitud porgandi/ peedi/ kurgi ja Kreeka jogurtist dipiga. Meie pistsime need endale hoopis wrapi vahele ja lisasime tortilla sisse kotletid, Kreeka jogurtiga kastmega (till + ürdisool), tükeldatud paprika ja kurgiga, lisaks veel spinatilehti.
Sobivad ka sügavkülmutada ehk soovi korral võid kotletisegu dubleerida ja juba rohkem teha, et oleks hea teinekord kiireks söögikorraks pannile panna ja vaid soojaks teha.
Aga asume asja kallale…
MIDA RETSEPTIKS VAJAD?
- 1 pakk/ purk (u. 400g) konserveeritud kikerherneid (nt Rimist I love Eco sarjast)
- paar küüslauguküünt
- pisike peotäis hakitud peterselli
- 1 väike sibul
- 1 muna
- 4 spl jahu (nt nisu, kaera, toortatra vms)
- soovi korral maitseks soolavaba karripulbrit, jahvatatud vürtsköömneid (+ endale soola ja pipart)
- (soovi korral paneerimiseks riivsaia, riivleiba, riisimannat)
- (emmele-issile soovi korral natuke tšillit ka)
Hakkame pihta!
- Loputa kikerherned külma veega sõelal korralikult läbi.
- Purusta kahvliga/ saumiksriga/ köögikombainiga kikerherned kenasti puruks (või püreeks). Mina tegin kahvliga ja lõpuks jäi ikkagi korralikult püreelaadne (ei pea olema siidine püree).
- Vispelda või klopi kahvliga eraldi kausis lahti muna ja lisa kikerhernestele.
- Haki väike sibul väikesteks tükkideks ja sega segu hulka.
- Peenesta küüslauk küüslaugupressiga või tükelda noaga pisikesteks tükkideks ja lisa samuti segule.
- Maitsesta karri/ jahvatatud vürtsköömnetega. Võid lapsele paraja portsu segu eraldada ja enda portsule ka soola ning pipart lisada.
- Kui tahad kotlette paneerida, siis vala eraldi kaussi riivsaia või riivleiba ja rulli paras ports kotletisegu enne pannile panemist riivsaiast (või -leivast) läbi.
- Võta 1 supilusika suurune ports segu kahe supilusika abil ja pane pannile keskmisel kuumusel praadima (patsuta natuke lapikuks, et kotlett liiga paks poleks). Mina kasutasin praadimiseks selitatud või ja oliiviõli segu, aga võid praadida ka lihtsalt või või oliiviõliga.
- Prae mõlemalt poolt mõned minutid, kuni kotletid on kuldse jume saanud.
- Praadimise asemel võid kotletid pista ka 200-kraadiga 15-20 minutiks ahju (nirista peale ka natuke oliiviõli).
- Ja nii lihtne ongi! 🙂
Retsept on inspireeritud ja kohandatud Triinu toidumaailma retseptist. Soovitan ka tema blogisse piiluda, eriti kui sooviksid rohkem köögivilju oma menüüsse tuua. 🙂
Põnevat kokkamist ja head isu!
Jaga oma katsetusi ja tag’i meid @naputoit.ee & kasuta #näputoiduretseptid.
Liis says
Mis maitseaine on munale ja porgandile peale raputatud?
Kadi Pärna says
Need on kooritud kanepiseemned. 🙂 Ise tellin siit kodumaiseid mahedaid seemneid – https://tammejuure.ee/product/kooritud-kanepiseemned/