Imelihtne söök, täienduseks kotlettidele või mõnele toekamale kastmele (nt guacamole). Või miks mitte hoopis kõrvale natuke lihtsalt avokaadoviile, millele on peale puistatud seemnesegu. Sobivad ideaalselt nii suurtele kui kõige väiksematele pereliikmetele. Nii et tee kohe heaga üks suur ports!
Aga nüüd retsepti juurde…
MIDA RETSEPTIKS VAJAD?
- 10 kartuli ja 2 väiksemat bataati
- 1-2 spl oliiviõli
- soovi korral kõrvale Kreeka jogurtit ja/ või avokaadot
- seemneid (nt chia, kooritud kanepiseemneid, purustatud linaseemneid)
Kuidas FRIIKAID valmistada?
- Koori bataadid ja kartulid.
- Lõika 7-8 mm paksused pulgad ja pista need kohe suuremas kausis olevasse külma vette, et üleliigne tärklis maha leotada.
- Kui kartulid lõigatud, siis kurna tärklisene vesi maha ja vala kõik kartulipulgad ahjuplaadile.
- Vala soristades peale oliiviõli ja soovi korral maitseained, sega näppudega ja säti ühe kihina ahjupannile. Selle protsessi võib ära teha ka kausis, aga ütlen ausalt, et see ei ole kohustluslik. On üks õline kauss vähem pesta.
- Kuumuta ahi 200-kraadini ja küpseta ca 35-40 minutit kuni friikad on veidi “kuivanud” ja jumekaks muutunud (väikesed “mullid” peal). Arvesta, et need tahenevad veidi jahtudes. Soovitan vahepeal ühe välja võtta ja proovida. Palju sõltub Sinu ahjust, kas kasutad pöördõhku ja millised paksusega viilud on.
- Tõsta ahjust välja ja lase 5 minutit jahtuda.
- Samal ajal võid valmis teha kastme – sega väikeses kausis Kreeka jogurti sekka hakitud värsket tilli ja ürdisoola.
- Naudi mõnuga! 🙂
Põnevat kokkamist ja head isu!
Jaga oma katsetusi ja tag’i meid @naputoit.ee & kasuta #näputoiduretseptid.
Lisa kommentaar