Banaanipannkoogid on nii lihtsad ja kiired. Sobivad söömiseks nii soojalt kui jahtunult, nii kodus kui kaasa haaramiseks (kui näiteks beebivõimlemisse või reisile minek).
Selles universaalses retseptis võid jõhvikad julgelt asendada muude marjade või kasvõi riivitud porgandiga. Võid lisada maapähklivõid või lisandid sootuks ära jätta.
Kasutasin selles retseptis kuivatatud jõhvikaid, aga sobivad ka näiteks külmutatud jõhvikad.
Serveerisin kreeka stiilis jogurtiga, kuhu segasin sisse natuke maapähklivõid ja kooritud kanepiseemneid, ikka selleks, et toitu veelgi põnevamaks ja mitmekülgsemaks muuta (seal hulgas toiteväärtust tõsta).
Aga asume asja kallale…
MIDA RETSEPTIKS VAJAD?
- 1 küps banaan
- 1 muna
- 100 ml (kiir)kaerahelbeid (u. 4 spl)
- 50 ml jõhvikaid (u. 2 spl)
- maitseks natuke kaneeli
- praadimiseks õli või taluvõid
Hakkame pihta!
- Lömasta kausis banaan kahvliga püreelaadseks massiks (väikseid tükke võib jääda).
- Vispelda banaanisegu hulka muna.
- Lisa segades kaerahelbed, sutsu kaneeli ja jõhvikad. Kui laps ei ole veel tükilise tekstuuriga väga harjunud, siis võid pannkoogisegu blenderi või saumiksriga siidisemaks suristada enne kui praadima hakkad.
- Prae keskmise või veidi madalama kuumusega pannil mõlemalt poolt kuldseks.
- Nautige! 🙂
Põnevat kokkamist ja head isu!
Jaga oma katsetusi ja tag’i meid @naputoit.ee & kasuta #näputoiduretseptid.
Lisa kommentaar