Bataadiga on nii, et kas meeldib või mitte. Ta on magus ja sellel peab poes silma peal hoidma, sest on kuid kui seda saab märksa soodsama hinnaga osta kui enamikel kuudel.
Need bataadikrõpsud sobivad ideaalselt nii vahepalaks kui pearoa üheks komponendiks. Mulle väga meeldib neid pista Kreeka jorguti kastmesse, kuhu olen hakkinud värsket tilli ja veidi sisse puistanud Herbamare ürdisoola (beebile mitte panna). Njämm!
Aga nüüd retsepti juurde…
MIDA RETSEPTIKS VAJAD?
- 3-4 väikest bataati (suurega keerulisem lõigata)
- 1-2 spl oliiviõli (olen selle puudumisel ka taluvõist tükikesi peale sättinud)
- soovi korral meelepäraseid maitseaineid (nt sutsu soola ja pipart), aga sisuliselt polegi vaja
- Kreeka jogurtit
- värsket tilli või murulauku
Kuidas KRÕPSE valmistada?
- Koori bataadid.
- Lõika 3-4 mm paksuses kettad. Pane ahjuplaadile.
- Vala soristades peale oliiviõli ja soovi korral maitseained, sega näppudega ja säti ühe kihina ahjupannile. Selle protsessi võib ära teha ka kausis, aga ütlen ausalt, et see ei ole kohustluslik. On üks õline kauss vähem pesta.
- Kuumuta ahi 200-kraadini ja küpseta ca 20-30 minutit kuni krõpsud on veidi “kuivanud” ja jumekaks muutunud (väikesed “mullid” peal). Arvesta, et need tahenevad veidi jahtudes. Soovitan vahepeal ühe välja võtta ja proovida. Palju sõltub Sinu ahjust, kas kasutad pöördõhku ja millised paksusega viilud on.
- Tõsta ahjust välja ja lase 5 minutit jahtuda.
- Samal ajal võid valmis teha kastme – sega väikeses kausis Kreeka jogurti sekka hakitud värsket tilli ja ürdisoola.
- Naudi mõnuga! 🙂
Põnevat kokkamist ja head isu!
Jaga oma katsetusi ja tag’i meid @naputoit.ee & kasuta #näputoiduretseptid.
Lisa kommentaar