Kartulipuder on klassikaline roog, mida saab hõlpsasti toitvamaks ja mitmekülgsemaks tuunida. Lisa juurde keedetud brokolit, herneid, porganit, spinatit, varssellerit, nuikapsast, ube, lillkapsast, sparglit, peeti – ainult vali, mis Sul parasjagu külmkapis on või mille peale isutab.
Näputoidu põnni jaoks on see hea roog, sest tekstuuri saab esialgu timmida pigem paksema, et näppude vahelt hea süüa oleks.
Soovitan võimalusel pudru sisse segada ka seemneid – chia, kooritud kanepiseemneid või miks mitte purustatud linaseemneid.
Aga nüüd retsepti juurde…
MIDA RETSEPTIKS VAJAD?
- 1,5 kg kartuleid
- 1 suur peotäis brokolit ja/või herneid, porgandit
- 1 suur tassitäis piima
- 1 spl taluvõid
- maitse järgi soola
- soovi korral seemneid
- soovi korral maitseürte
Kuidas KARTULIPUTRU valmistada?
- Koori kartulid, tükelda neljaks ja pista potti keema.
- Keeda kuni kartulid on piisavalt pehmed, et neid saaks tampida. Pole vaja üle keeta!
- Samal ajal kuumuta väikeses potis 1 suur tassitäis piima (ära aja keema).
- Samuti keeda paralleelselt brokoli ja porgand.
- Herned võib panna lihtsalt kaussi või kruusi ja kiirkeedukannust vesi peale kallata. Lase 1 minut seista ja kurna vesi pealt ära.
- Kui kartulid on ära keenud, siis kurna vesi pealt ära.
- Vala kartulitele jao kaupa peale kuum piim ning 1 spl taluvõid. Kasuta kartulitampijat (mitte saumiksrit, sest see teeb pudru liimjaks) ja tambi kuni saad enda jaoks sobiva koostisega tambi. Pudru sisse võib jääda tükke, see on puhtalt eelistuse küsimus. Vajadusel lisa piima, et puder ei oleks liiga kuiv. Samas ka mitte liiga vedel.
- Teiste köögiviljade lisamiseks jaota kartulipuder kausidesse ja lisa tampides brokoli, porgand, herned.
- Soovi korral maitsesta maitseainetega ja värskete ürtidega (nt till, petersell).
- Head isu! 🙂
Põnevat kokkamist ja head isu!
Jaga oma katsetusi ja tag’i meid @naputoit.ee & kasuta #näputoiduretseptid.
Lisa kommentaar