Hästi kiire roog, mis valmib lips-lops. Sobib nii põhiroaks kui ka miks mitte hommikusöögiks leiva peale. Kõrvale tee kindlasti kreeka jogurti kastet, kuhu sega sisse ürdisoola ja peenelt hakitud tilli. Kõige maitsvam otse pannilt! 😉
Aga nüüd retsepti juurde…
MIDA RETSEPTIKS VAJAD?
- 1 väike suvikõrvits (umbes 250 g)
- 1 väike purk konservmaisi (165 g)
- 1 suur või 2 väiksemat muna (muna asendamise võimalused)
- 60 g riivitud motsarella juustu (1 suur peotäis) (võid proovida lisada ka sutsu parmesani juustu)
- 1 küüslauguküüs
- 4 spl kaerajahu (võib olla ka ükskõik milline muu jahu)
- soovi korral natuke maitseks karrit, ürdisoola, pipart, tšillit või muid meelepäraseid maitseained (lapsele ilma soolata, enda portsule võid rohkem vürtse ja soola lisada)
Kuidas KOTLETTE valmistada?
- Lõika suvikõrvitsal otsad ära ja riivi suure riiviga kogu jupp kaussi ära.
- Lisa juurde vedelikust nõrutatud maisiterad.
- Sega hulka 1 suur või 2 pisemat muna.
- Soovi korral sega maitseks juurde riivitud motsarella või hoopis parmesani juust.
- Pressi sekka 1 küüslauguküüs.
- Lisa 4 spl kaerajahu (või kasuta ükskõik millist jahu, mis Sul kodus on).
- Maitsesta meelepärast kuivatatud või värskete ürtide ja maitseainetega. Soovi korral eralda lapse kotletikeste segu enne, et saaksid enda omasid rohkem maitsestada (nt tšillit ja soola lisada).
- Sega kõik lusikaga korralikult läbi.
- Prae keskmise kuumusega pannil (pigem aeglaselt kui kiirelt) mõlemalt poolt kuldpruuniks.
- Sega samal ajal valmis dipikaste kreeka jogurtist ja hakitud tillist (ja ürdisoolast).
- Naudi otse pannilt võetuna, siis on kõige paremad. Lapse omadel laste veidi jahtuda!
- Üle jäänud kotlette võid varuda sügavkülma ja vajadusel üles soojendada. 🙂
Põnevat kokkamist ja head isu!
Jaga oma katsetusi ja tag’i meid @naputoit.ee & kasuta #näputoiduretseptid.
Lisa kommentaar