Need kotletid on lihtsalt i-me-li-sed! Eriti otse pannilt. 😉 Kui Sul on veel alla 1-aastane beebi ja soovid veel soola tarbimist edasi lükata, siis soovitab fetajuustu kotlettidest välja jätta, aga ei ole ka hullu kui seal see sees on ning beebi mõned ampsud mekkida saab. Fetajuustu osakaal on siin väga väike.
Aga hakkame pihta…
MIDA RETSEPTIKS VAJAD?
Hoiatan – ma ei ole kogenud retseptilooja, vaid ema, kes leiutab söögiideid “jooksu pealt”. Kogused ei pruugi olla 100% täpsed. Ole paindlik ja loominguline. Katseta julgelt! 🙂
Kotlettide tegemiseks:
- 1/3 keskmisest suvikõrvitsast
- 3 spl (külmutatud) herneid
- 2 spl keedetud kinoad (valikuline)
- 1 suur muna
- 1 spl fetajuustu
- 2-3 spl riivsaia (või riivleiba/ kamajahu/ nisujahu/ kaerajahu/ toortatrajahu)
- maitseks värskeid ürte (nt basiilik, till ja/ või petersell)
- soovi korral natuke soola/ pipart/ kuivatud ürdisegu
Kastme jaoks:
- kreeka või maitsestamata jogurtit
- natuke värsket piparmünti
- törts sidrunimahla
- soovi korral soola ja pipart
- Garneeringuks peenelt riivitud sidrunikoort ja värskeid ürte!
Hakkame pihta!
- Riivi suvikõrvits (sobib suure riiviga).
- Lisa kaussi ka herned. Kui kasutad külmutatud herneid, siis sulata need enne eraldi kausis keeduveega (aja keedukannus vesi keema, kalla hernestele peale ja lase 1-2 minutit seista. Nõruta vesi ära.)
- Sega kõik koostisained kausis korralikult kokku.
- Prae keskmise kuumusega pannil õrnalt kuldseks.
- Valmista samal ajal kaste. Purusta blenderiga kiirelt kastme hulka pisike peotäis piparmünti (ära liiga kaua surista, sest siis läheb kaste liiga vedelaks ja vahtu). Sörts sidrunmahla ka sisse.
- Riivi valmis kotlettide peale või kastme sisse veel peene riiviga natuke sidrunikoort.
- Lase pisikese jaoks enne serveerimist kotlettidel veidi jahtuda. Ise võid süüa juba täitsa soojalt.
- Nautige mõnuga! 😉
Põnevat kokkamist ja head isu!
Jaga oma katsetusi ja tag’i meid @naputoit.ee & kasuta #näputoiduretseptid.
Lisa kommentaar