Mõnusalt kosutav ja toitev supp köögiviljadest ja ubadest. Lapsele ära tšillikaunatükke paku, lisa need enda portsule eraldi juurde. Garneeringuks lisa koriandrit, peterselli või ükskõik milliseid ürte. Pisikesele haki hästi peeneks ja sega supi sisse.
Aga nüüd retsepti juurde…
MIDA RETSEPTIKS VAJAD?
- 3 keskmist porgandit
- 2 vart varssellerit
- 2 sibulat
- 1 roheline paprika
- 3-4 küünt küüslauku
- 2 purki ube (nt 1 valgeid ja 1 punaseid)
- 1 purk purustatud tomateid
- 1 purk tomatipüreed
- 2 tassitäit kuuma vett
- värskeid ürte (nt koriandrit või lehtpeterselli)
- soovi korral emmele-issile garneeringuks tšillit
Kuidas ROOGA valmistada?
- Aja haudepott keskmise kuumusega kuumaks.
- Haki sibul ja küüslauk ning pruunista veidi taluvõi ja oliiviõliga poti põhjas. Vajadusel lisa sutsu vett kui hakkab põhja kinni jääma.
- Koori ja tükelda porgandid. Kalla potti ja sega veidi.
- Tükelda paprika ja varsseller ning lisa needki kohe potti pruunistuma.
- Sega aeg-ajalt paar minutit ja seejärel kalla segule juurde purustatud tomatid ja tomatipüree.
- Sega ja lisa juurde 2 tassitäit vett.
- Lase haududa keskmisest madalamal tulel kuni poranditükid on pehmed. Mida väiksemad tükid, seda kiiremini saab valmis. 😉 Umbes pool tundi peaks minema, olenevalt tükkide suurusest.
- Natuke enne valmimist sega juurde ka oad. Need ei vaja pikalt küpsetamist, muidu lähevad liiga pehmeks ja tümaks.
- Kui roog on parajalt valmis, keera kuumus kinni ja sega juurde peenelt hakitud ürdid.
- Maitsesta oma roog tšilliketaste, soola ja pipraga. Pisikesele serveeri toit ilma soolata ja tšillita.
- Päris pisikesele lapsele, kellel veel lusikaga söömine vajab harjutamist, võib serveerida vaid supipaksu ja pakkuda vedelikku eraldi topsist joomiseks juurde (hea võimalus lahtisest topsist joomist harjutada). Võib ka kõrvale pakkuda nt ahjus pehmeks röstitud kartulisektoreid või röstsepikut, et supi sisse dippida.
- Naudi mõmisedes! 🙂
Põnevat kokkamist ja head isu!
Jaga oma katsetusi ja tag’i meid @naputoit.ee & kasuta #näputoiduretseptid.
Kirsi says
Väga maitsev retsept! Kõigile meeldis. Väikse tähelepanekuna mainin, et retseptis pole öeldud millal oad supile lisada.
Kadi Pärna says
Kui tore, et meeldis. Suur aitäh tagasiside ja märkuse eest! Muudatud retseptis saab tehtud. 😉