MIDA RETSEPTIKS VAJAD?
- 2 küpset banaani
- 2 muna
- 2 tl chia seemneid (võib asendada mooniseemnetega)
- 1 spl Ricotta kohupiima (nt Otto piimameistri oma)
- 2 spl mandlijahu (või muud meelepärast jahu)
- 1 tl peenelt riivitud sidrunikoort
- 1 tl värskelt pressitud sidrunimahla
Retsept on nii toitev ja pungil kasulikke toitaineid, et neid võib julgelt lausa mitu süüa. Tegemist ei ole kaugeltki maitsetu beebitoiduga. Vastupidi. Need on nii mõnusad ja parajalt magusad, et ka suured skeptikud kipuvad takka kiitma, poetades lauseid nagu “Mm… päris head!”.
HAKKAME PIHTA!
- Purusta kausis banaanid. Eriti head on viimase vindi banaanid.
- Sega vispliga sekka munad, chia seemned, Ricotta, mandlijahu.
- Riivi otse sidrunilt peene riiviga koort ja pressi mahla. Nipp – kui sidruni viljaliha sisse kahvli või noaga torkeid teha, tuleb mahl kergemini pressides välja.
- Sega korralikult vispliga läbi ja vala silikoonist muffinivormidesse.
- Kaunistuseks võid muffini peale suruda paar tükikest maasikat ja keskele pool teelusikatäit Ricottat.
- Pista 180 kraadile eelkuumutatud ahju ja küpseta ca 20 minutit.
- Tõsta ahjust välja, lase jahtuda ning nautige!
NIPID!
- Muffinisegusse võid pista ka näiteks marju, riivitud õuna või porgandit. Vaata, mis Sul kapis on ja ole loov!
- Silikoonist muffinivormi asemel võid kasutada ka paberist vormikesi.
- Kui Sinu laps ei ole veel munaga mekkinud, siis soovitan lapsele pakkuda vaid veerandi jagu muffinit või katsetada paar päeva enne segades pool teelusikat purustatud keedumuna lapse püreesisse või pakkudes natuke omletti. Muna on üks levinumaid allergeene, aga seda ei tasu peljata ja siiski harjutada sellega (nii kollase kui valge osaga!) juba 6-kuuselt.
Põnevat kokkamist!
Jaga oma katsetusi ja tag’i meid @naputoit.ee & kasuta #näputoiduretseptid.
Lisa kommentaar