
Need toitvad pannkoogid on kindlapeale minek. Singi ja juustu kombo on klassika ja ei vea kunagi alt. Ja kui veel leiad kĂŒlmkapist serveerimiseks hapukoort, vĂ€rskeid ĂŒrte ja sutsu ĂŒrdisoola (nt Herbamare ĂŒrdisoola, minu vaieldamatu lemmik!), siis on kuulda ainult vaikust…
Lapse pannkookidele Àra muidugi esialgu (vÀhemalt alla 1-aastasele) eraldi soola lisa, sest nii juust kui sink sisaldavad seda omajagu.
Aga nĂŒĂŒd retsepti juurde…
MIDA RETSEPTIKS VAJAD?
Neist kogustest saad umbes 8-9 ĂŒsna toitvat pontsakat pannkoogikest. Kuna sees on ka sink ja juust, siis on need veelgi toitvamad.
- 100 g nisujahu (vÔib asendada ka meelepÀrase muu jahuga, katseta!)
- 120 ml piima
- 1 muna
- 20 g taluvÔid
- 60 g riivitud juustu
- 60 g singikuubikuid (vĂ”id lĂ”igata ka singiviilud pisikesteks tĂŒkkideks)
- 0,5 tl kĂŒpsetuspulbrit
- 0,25 tl soodat
- praadimiseks Ôli ja/ vÔi taluvÔid
- Serveerimiseks hapukoort/ Kreeka jogurtit/ maitsestamata jogurtit ja vĂ€rskeid ĂŒrte (nt tilli, murulauku vĂ”i rohelist sibulat).
ASume asja kallale…
- Sega kokku kuivained (jahu, kĂŒpsetuspulbri, sooda).
- Teises kausis klopi lahti muna ja lisa juurde piim ning sulatatud vÔi.
- Sega need kaks segu kokku ning lase vĂ€hemalt paar minutit seista, et jahu saaks veidi “paisuda”.
- Sega taina hulka singitĂŒkid ja riivitud juust.
- Aja pann kuumaks, veidi alla keskmise kuumuse. Pista sinna tĂŒkk taluvĂ”id ja sorts oliiviĂ”li. Segu on kĂ”ige parem. đ
- Prae pannkooke keskmisest madalamal kuumusel (nt kui maksimum 9, siis prae 3-ga), et pannkoogid saaksid rahulikult paisuda ja kĂŒpseksid kenasti lĂ€bi.
- Pööra ringi kui koogid on altpoolt Ă”rnalt kuldpruunid (Ă€ra liiga krĂ”bedaks prae – nii on lapsel kehvem sĂŒĂŒa ja see ei ole ka tervisele hea).
- Serveeri hapukoore vĂ”i Kreeka jogurtiga ja puista peale ka vĂ€rskeid hakitud ĂŒrte. Enda hapukoorele vĂ”id ka veidi ĂŒrdisoola peale raputada.
- Naudi mÔnuledes!
PÔnevat kokkamist ja head isu!
Jaga oma katsetusi ja tag’i meid @naputoit.ee & kasuta #nĂ€putoiduretseptid.




Lisa kommentaar