Need toitvad pannkoogid on kindlapeale minek. Singi ja juustu kombo on klassika ja ei vea kunagi alt. Ja kui veel leiad külmkapist serveerimiseks hapukoort, värskeid ürte ja sutsu ürdisoola (nt Herbamare ürdisoola, minu vaieldamatu lemmik!), siis on kuulda ainult vaikust…
Lapse pannkookidele ära muidugi esialgu (vähemalt alla 1-aastasele) eraldi soola lisa, sest nii juust kui sink sisaldavad seda omajagu.
Aga nüüd retsepti juurde…
MIDA RETSEPTIKS VAJAD?
Neist kogustest saad umbes 8-9 üsna toitvat pontsakat pannkoogikest. Kuna sees on ka sink ja juust, siis on need veelgi toitvamad.
- 100 g nisujahu (võib asendada ka meelepärase muu jahuga, katseta!)
- 120 ml piima
- 1 muna
- 20 g taluvõid
- 60 g riivitud juustu
- 60 g singikuubikuid (võid lõigata ka singiviilud pisikesteks tükkideks)
- 0,5 tl küpsetuspulbrit
- 0,25 tl soodat
- praadimiseks õli ja/ või taluvõid
- Serveerimiseks hapukoort/ Kreeka jogurtit/ maitsestamata jogurtit ja värskeid ürte (nt tilli, murulauku või rohelist sibulat).
ASume asja kallale…
- Sega kokku kuivained (jahu, küpsetuspulbri, sooda).
- Teises kausis klopi lahti muna ja lisa juurde piim ning sulatatud või.
- Sega need kaks segu kokku ning lase vähemalt paar minutit seista, et jahu saaks veidi “paisuda”.
- Sega taina hulka singitükid ja riivitud juust.
- Aja pann kuumaks, veidi alla keskmise kuumuse. Pista sinna tükk taluvõid ja sorts oliiviõli. Segu on kõige parem. 😉
- Prae pannkooke keskmisest madalamal kuumusel (nt kui maksimum 9, siis prae 3-ga), et pannkoogid saaksid rahulikult paisuda ja küpseksid kenasti läbi.
- Pööra ringi kui koogid on altpoolt õrnalt kuldpruunid (ära liiga krõbedaks prae – nii on lapsel kehvem süüa ja see ei ole ka tervisele hea).
- Serveeri hapukoore või Kreeka jogurtiga ja puista peale ka värskeid hakitud ürte. Enda hapukoorele võid ka veidi ürdisoola peale raputada.
- Naudi mõnuledes!
Põnevat kokkamist ja head isu!
Jaga oma katsetusi ja tag’i meid @naputoit.ee & kasuta #näputoiduretseptid.
Lisa kommentaar